2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sikerült kibányászni Nápolyt a szeméthegy alól

2008. július 21. 13:17, utolsó frissítés: 13:17

Silvio Berlusconi olasz kormányfő szerint lezárult "a nápolyi szemétválság drámai szakasza".


A kormány válságmegoldó akciótervének bejelentése után 58 nappal Nápoly és térsége ismét tiszta hellyé vált; kevesebb mint kétezer tonna hulladék maradt Nápolyban abból az 50 ezerből, amely tavasszal elborította a város utcáit és környékét - mondta örvendezve a kormányfő pénteken nápolyi sajtóértekezletén, amelyet a dél-olaszországi városban tartott, kihelyezett kormányülés után rendeztek. Szavai szerint most új szakasz kezdődik, amelyben új szemétégetők építésével működővé teszik a szemétkezelés rendszerét.

A hatalomba való visszatérése - az áprilisi parlamenti választások megnyerése - óta Berlusconi a szemétválság rendezését nevezi kormányfői tevékenysége egyik prioritásának. A kormány májusban jelentette be, hogy új szemétlerakó helyeket nyit meg, és négy új szemétégetőt építtet, amelyek közül az első már jövő januártól üzembe helyezhető lesz.

Nápoly és vidéke csaknem másfél évtizede küszködik a szemétválsággal, mert a helyi maffiának jövedelmező üzlet, hogy jó pénzért elszállítja a szemetet az északi országrészből, és Nápoly környékén helyezi el. Ettől a lerakóhelyek megteltek, és a nápolyiak szemete elszállítatlan maradt, heteken át az utcákon bűzlött. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS