2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frattini: ki kell utasítani Olaszországból a nagyon szegény külföldieket

2008. április 28. 15:00, utolsó frissítés: 15:00

Franco Frattini távozó európai igazságügyi biztos, leendő olasz külügyminiszter javasolta, hogy utasítsák ki az országból az összes olyan külföldit, akinek nincs elég jövedelme olaszországi létfenntartásához.


"Törvényben kellene megszabni azt a jövedelmi küszöbértéket, amely alatt külföldiek nem tartózkodhatnak hazánkban kilencven napnál hosszabb ideig" - mondta az Il Giornale című jobboldali napilapnak adott nyilatkozatában. Szavai szerint az Országos Statisztikai Intézet (ISTAT) szegénységi küszöbértékét kellene alapul venni. Amelyik külföldi a szegénységi küszöb fölött van, maradhatna, aki alatta, annak mennie kellene. (Az ISTAT számítása szerint 2006-ban a 970 eurós havi jövedelem jelentette a szegénységi küszöböt egy kétfős család esetében.)

Azokat a külföldieket pedig, akik bűncselekményt követnek el Olaszországban, helyben kell bíróság elé állítani és elítélni, de azután vissza kell küldeni őket hazájukba, hogy ott töltsék le büntetésüket - mondta. Úgy fogalmazott: "Nem igazságos, hogy itt maradnak ötcsillagos börtöneinkben adófizetőink pénzén".

Az olasz jobboldalnak a biztonság kérdése volt a vesszőparipája a közelmúltban lezajlott választási kampányban. Azzal vádolta és vádolja Romano Prodi távozó baloldali kormányát, hogy túlságosan kesztyűs kézzel bánt a bevándorlókkal, és a bevándorlásból eredezteti a bűnözés súlyosbodását. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS