2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tömeges nemi erőszak a rendőr engedélyével: férfi rabok közé zártak egy brazil lányt

2007. november 23. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

Óriási közfelháborodást váltott ki Brazíliában egy eset, amelynek áldozata egy – bizonyos források szerint 15 – éves lány, akit egy hónapig egy cellába zártak 20-30 férfi elkövetővel – írja a BBC. Para állam kormányzója ígéretet tett, hogy példát statuál, és szigorúan megbünteti azokat, akik egy cellába zárták a lányt a férfiakkal. A lányt többszörösen megerőszakolták, és élelemért cserébe többször különböző szexuális szolgáltatásokra kényszerítették.

A brazíliai börtönökben hírhedten rosszak a körülmények. A zsúfolt cellákban gyakran összezárják a nőket a férfiakkal.

A rendőrség arra hivatkozik, nem tudta, hogy a lány még kiskorú. A lány apja szerint arra akarták kényszeríteni, hogy mutasson be a lányáról egy születési bizonyítványt, miszerint 20 éves. A kormányzó és emberjogi szervezetek azonban hangsúlyozták: a lány életkora jelen esetben mindegy, hiszen még ha nagykorú lett volna is, sem szabadott volna összezárni a férfi elítéltekkel.

Egyes sajtójelentések szerint a lányt rablással gyanúsították, azért zárták be; emberjogi szervezetek szerint azonban kérdéses, hogy egyáltalán vádolják-e valamivel, hiszen hivatalos eljárás nem is indult ellene. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS