2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Musarraf megígérte: leveti az egyenruhát

2007. november 08. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

Február 15-ig rendezik meg az eredetileg január közepére tervezett parlamenti választásokat Pakisztánban - jelentette be Pervez Musarraf államfő csütörtökön az állami televízió szerint. A televízió szerint Musarraf egyúttal az ellenzék egyik fő követelésére válaszul megismételte ígéretét, hogy megválik hadsereg-főparancsnoki tisztségétől.

Az államfő még azelőtt megválik egyenruhájától, hogy megkezdené második elnöki megbízatását - jelentette a televízió, közelebbi időpontról azonban nem tett említést. Néhány órával korábban George Bush amerikai elnök telefonon beszélt Musarraffal, és felszólította a választások mielőbbi megtartására és arra, hogy mondjon le katonai vezető tisztségéről.

Az ország főügyésze, Malik Mohammad Kajjúm szerint a szombat óta érvényben lévő rendkívüli állapotot - és azzal együtt az alkotmány rendelkezéseinek átmeneti hatályon kívül helyezését - egy vagy két hónap múlva oldják fel.

Szerdán hazaárulás címén vádat emeltek három ellenzéki politikus és egy szakszervezeti vezető ellen, akik kormányellenes beszédeket tartottal a közelmúltban. Elrendelték ugyanakkor 331 jogász óvadék ellenében történő szabad lábra helyezését a közül a háromezer ellenzéki közül, akiket a rendkívüli állapot bevezetése óta őrizetbe vettek. Hazaárulás miatt akár halálbüntetés is kiszabható Pakisztánban. (MTI/AFP/Reuters/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS