2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Washington sürgősen BT-határozatot akar Irán ellen

2007. november 01. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Washingon azon az állásponton van, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának a lehető leghamarabb újabb határozatot kell hoznia Irán ellen, de reméli, hogy Teherán mégiscsak változtat elutasító magatartásán, és urándúsító programjának leállításával a tárgyalások útját választja - fejtette ki csütörtökön Bécsben Nicholas Burns vezető amerikai diplomata.

A politikai ügyekért felelős külügyi államtitkár a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) igazgatójával, Mohamed el-Baradeivel beütemezett találkozója előtt nyilatkozott.

Irán elleni "példátlan" amerikai fenyegetésről beszélt csütörtökön Ali Akbar Hasemi Rafszandzsani ajatolláh, volt iráni elnök. "Mindenkinek riadókészültségben kell lennie" - idézte szavait az IRNA iráni hírügynökség.

A nagy tekintélyű ajatolláh ezzel ellentmondott Mahmúd Ahmadinezsád elnöknek, aki rendszeresen igyekszik kicsinyíteni egy Irán elleni esetleges amerikai katonai intervenció veszélyét. Rafszandzsani szerint "példátlan az amerikai haderőknek és támogatóiknak a jelenléte a régióban, akárcsak az, ahogyan a fenyegetés és a félelem légkörét alakítják".

Irán körül jelenleg Irakban, Afganisztánban és a Perzsa-öbölben is állomásoznak amerikai egységek. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS