2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Irán szerint Washington terroristákat támogat

2007. október 29. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Irán olyan bizonyítékok - köztük iratok - birtokában van, amelyek igazolják, hogy az Egyesült Államok terrorista csoportokat támogat a Közel-Keleten - állította vasárnap egy magas rangú teheráni tisztségviselő.

Az állítólagos bizonyítékokról Szajed Dzsalili, Irán nukleáris ügyekben illetékes új főtárgyalója beszélt, amikor fogadta a Teheránba látogató Ali Babacan török külügyminisztert. Ankara azzal fenyegetőzik, hogy hadműveletet indít a szakadár kurd gerillák ellen Észak-Irakban, akik ottani támaszpontjaikat ugródeszkának használják fel Törökország elleni támadásokra. A gerillák Irán ellen is végrehajtottak fegyveres akciókat, Teherán válaszul az iráni tüzérséggel lövetett iraki célpontokat.

Dzsalili az iráni televízió beszámolója szerint megjegyezte: a gerillák az Egyesült Államok iraki katonai jelenléte ellenére tevékenykednek az arab országban. A tisztségviselő szerint ez arra utal, hogy Washingtonnak nem áll szándékában leszámolni a lázadókkal. Dzsalili szót ejtett olyan iratokról és egyéb információról is, amelyek szerinte bizonyítják, hogy az Egyesült Államok terrorista csoportokat támogat a térségben, de részletekbe nem bocsátkozott.
(MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS