2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tibetben buddhista szerzetesek és rendőrök csaptak össze

2007. október 22. 10:22, utolsó frissítés: 10:22

Buddhista szerzetesek több alkalommal összecsaptak rendőrökkel az utóbbi napokban Tibet székhelyén, Lhászában, mert a karhatalom meg akarta akadályozni, hogy nyilvánosan ünnepeljék a dalai lámának, Tibet vallási vezetőjének amerikai kitüntetését - jelentette vasárnap egy hongkongi lap.

A Ming Pao jelentése szerint több száz szerzetes ütközött meg a kivezényelt rendőrökkel a lhászai Csajpung (Zhaibung) kolostor környékén. A jelentés szerint mintegy háromezer alaposan felfegyverzett rendőr vette körül a kolostort az első összetűzés után. Nem derül ki a tudósításból, hogy voltak-e sérültjei a tusakodásnak. A lhászai rendőrségről és a városi elöljáróságról azt válaszolták telefonon érdeklődő nyugati tudósítóknak, hogy nincs tudomásuk összecsapásokról.

George Bush amerikai elnök személyesen adta át szerdán az emigrációban élő buddhista egyházi vezetőnek a Kongresszusi Aranyérmet, az amerikai törvényhozás által adható legmagasabb polgári kitüntetést a béke, az emberi jogok és az erőszakmentesség érdekében kifejtett tevékenységének elismeréseként. A kínai kormány figyelmeztette Washingtont, hogy az ilyen lépések aláássák a kétoldalú kapcsolatokat. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS