2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az élet visszatért a rendes kerékvágásba a mianmari külügyminiszter szerint

2007. október 02. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

Külföldről támogatott "politikai opportunisták" felelősek a mianmari külügyminiszter szerint az ázsiai országban az elmúlt időszakban kirobbant zavargásokért. U Nyan Win az ENSZ közgyűlésén elmondott beszédében arra intette a nemzetközi közösséget, óvakodjon olyan lépések megtételétől, amelyekkel csak olajat öntene a tűzre. A külügyminiszter azt mondta, a több napon át tartó, erőszakba torkolló tüntetések után mára az élet visszatért a rendes kerékvágásba Mianmarban.


Ellenzéki csoportok szerint a kétszázat is elérheti a lemészárolt tüntetők száma - a hivatalosan közölt tíz halottal szemben -, és 6000 embert vettek őrizetbe. Emberi jogi szervezetek becslése szerint mintegy 1200 tiltakozó került rács mögé.

A mianmari katonai junta első számú vezetője, Than Sve tábornok kedden fogadta Ibrahim Gambarit, az ENSZ különmegbízottját - közölte a mianmari tájékoztatási minisztérium egyik illetékese. Gambari az ázsiai ország új fővárosában, Najpjidóban találkozott a tábornokkal. A megbeszélésről részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

A nigériai diplomata szombat óta tartózkodik az egykori Burmában, de a közismerten nehezen megközelíthető Than Sve "generalisszimusz" napokon át tartó időhúzás után csak kedden tette lehetővé a találkozót. (MTI/AP/AFP, MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS