2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyurcsány házánál tüntettek vasárnap

2007. szeptember 24. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

Mintegy százan tüntettek vasárnap Budapesten Gyurcsány Ferenc miniszterelnök házánál, a kormány lemondását követelve. A demonstráció nem sokkal este fél kilenc után ért véget Budán, a II. kerületi Szemlőhegy utcában.

A rendőrség fém kordonokkal zárta el a Kossuth téri tüntetők elől Gyurcsány házát. Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató mintegy száz ember előtt Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője úgy fogalmazott, a Magyarországon tapasztalható "válságból" csak az erőszak lesz a kiút és utcai harcok lesznek.

A legnagyobb ellenzéki pártot bírálva azt mondta: népszavazással nem lehet távozásra bírni a kormányt, így a Fidesz kezdeményezése esélytelen és ezt minden józanul gondolkodó ember tudja. Véleménye szerint mindez csak arra jó, hogy egymást segítve elmismásolják az ügyet. Gonda közölte, több alkalommal eljönnek még Gyurcsány Ferenc házához, amíg le nem mond posztjáról a miniszterelnök.

A nagy rendőri erőkkel biztosított demonstráció rendbontás nélkül fejeződött be, a tüntetők békésen elhagyták a helyszínt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS