2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Budapesti tüntetések: gyurcsányos budipapírt árultak a Szabadság téren

2007. szeptember 19. 09:49, utolsó frissítés: 09:49

Kedd este fél tíz körül kiürült a budapesti kormányellenes tüntetések mindkét fővárosi helyszíne, a Szabadság tér és a Kossuth tér is. Az előbbi helyszínen a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivői, Gonda László és Bene Gábor átadták négypontos petíciójukat a Magyar Televízió hírigazgatójának, az utóbbin pedig Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője bejelentette, nem bukott meg az úgynevezett Y-terv, s így továbbra is tervezik a közintézmények, valamint az országgyűlési képviselők otthonainak blokád alá vételét.


Az MTI tudósítóinak beszámolói szerint a Szabadság téri rendezvényen árpádsávos lobogókat, Nagy-Magyarország címereket és Gyurcsány Ferenc Pinokkió-orrú karikatúrájával díszített toalettpapírt is árusítottak.

A hétszáz forintért árult tekercset Németországban gyártják, s rajta, a miniszterelnök feje mellett, egyebek között az "Átfogó adócsökkentés", a "Csökkenő munkanélküliség", s a "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este" feliratok voltak olvashatók.

A Szabadság téri tüntetést 800-1000 rendőr felügyelte, közülük mintegy 200-an az MTV székházában tartózkodtak. A téren ott állt a rendőrök mellett a nemrég beszerzett új vízágyú, és egy platós autón egy könnygázgránátvető géppuska is.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 által megfogalmazott petícióban azt követelik, hogy a legnagyobb ellenzéki párt is szerepeljen az MTV reggeli hírműsorában, a Nap-keltében, a tüntetők képviselőivel együtt rendezzenek ötpárti, nyilvános vitát a kialakult politikai és gazdasági helyzetről az MTV-ben.

Követelik továbbá, hogy "október 23-a a magyar nép ünnepe legyen", azt "ne sajátítsa ki az MSZP", ne adja az ünnepi rendezvényeket offshore cégek kezébe. Sürgetik a magyar hagyományokon alapuló rendszerváltást is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS