2022. aug. 17. szerdaJácint
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Al-Kaida-vérdíj a svéd karikaturista fejére

2007. szeptember 15. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

Vérdíjat tűzött az iszlámot megsértő svéd karikaturista fejére az al-Kaida terrorszervezet iraki részlegének vezére és a ramadán böjthónap idejére újabb offenzívát ígért iszlamista honlapokon szombaton hozzáférhetővé tett üzenetében.


Abu Omar al-Bagdadi a félórás hangfájlban 100 ezer dollárt kínált fel annak, aki megöli Lars Vilks karikaturistát, mert a Nerikes Allehanda című svéd lap egy augusztusi számában kutyatesttel ábrázolta Mohamed prófétát. "Ha birka módjára vágják le" - üzeni a terrorista vezér - másfélszeres összeg jár az életéért. Az összeg felét ajnálja fel annak, aki a lap kiadójával végez.

Bagdadi hevesen támadta a jeziditák csekély létszámú, Észak-Irakban élő vallási szektáját, amely ellen a múlt hónapban öldöklő autóbombás támadássorozatot vittek végbe. A radikális iszlám hívei szerint sátánimádó jeziditákat azzal vádolják, hogy halálra kövezték közösségük egy nő tagját, mert az áttért az iszlámra muzulmán kedvese kedvéért. "Addig támadjuk őket, amíg sátánjuk bele nem törődik, hogy egy jezidita áttérjen az iszlámra" - ígérte az iraki al-Kaida vezére. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS