2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terjed a kolera Irakban

2007. szeptember 13. 10:48, utolsó frissítés: 10:48

Irakban eddig sikerült az ország három északi tartományában elszigetelni a térséget sújtó kolerajárványt, ám a betegség az óvintézkedések ellenére átterjedhet az ország délebben fekvő területeire - figyelmeztetett szerdán a bagdadi egészségügyi minisztérium egyik illetékese.

Adel Muhszin, a tárca főellenőre elmondta: azóta, hogy a kolera augusztus közepén felütötte a fejét a térségben, tíz ember halt bele a betegségbe, további mintegy 700 pedig megfertőződött annak kórokozójával. További 11 ezer személynél súlyos hasmenés és hányás jelentkezett.

A kolera Szuleimáníjában - Szuleimáníja tartomány azonos nevű székhelyén - szedte a legtöbb áldozatot, a tíz halálesetből kilencet itt jegyeztek fel, háromszázan fertőződtek meg, 4600 embernél pedig hasmenéses tünetek jelentkeztek. Kolerás megbetegedésekről adtak hírt Erbíl és at-Tamim tartományból is.

A kolera gyomor- és bélrendszeri megbetegedés, amely jellemzően fertőzött ivóvízzel terjed és súlyos hasmenést - szélsőséges esetekben végzetes kiszáradást - okozhat. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS