2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét Ebola-vírus fertőz Kongóban

2007. szeptember 11. 18:13, utolsó frissítés: 18:13

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden megerősítette, hogy ismét felütötte a fejét a vérzéses lázat okozó Ebola-vírus a Kongói Demokratikus Köztársaságban; a WHO újabb szakértőket küld a közép-afrikai országba.

Gregory Hartl WHO-szóvivő Genfben elmondta: öt személy szervezetéből vett szövetmintákban kimutatták a gyógyíthatatlan betegséget okozó vírus jelenlétét. A szóban forgó személyek az afrikai ország Nyugat-Kasai tartományában élnek, ahol a hatóságok szerint az elmúlt négy hónapban 300 megbetegedett személy közül 120 elhunyt.

Nem vehető bizonyosra azonban, hogy az összes halálesetet az Ebola-vírus okozta. Szakértők arra gyanakszanak, hogy más betegségek is pusztítanak a távoli vidéken - jegyezte meg a szóvivő, aki szerint a WHO további vizsgálatok érdekében újabb szakértőket küld a térségbe.

Az esetek 50-90 százalékában halált okozó Ebola-vírus a fertőzött személy vérével, belső szerveivel vagy testnedveivel történő érintkezés útján terjed. A betegség tünetei először magas lázként és izomfájdalomként jelentkeznek, amelyet később hányás, hasmenés, egyes esetekben a testnyílásokon át történő vérzés is súlyosbít. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS