2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tréfának szánták a vajdasági útlevelet

2007. szeptember 10. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (VSZL) ifjúsági szervezetének tagjai nyomtatták a nagy visszhangot kiváltott "vajdasági útlevelet", s akciójukat tréfának szánták - közölte szombati sajtónyilatkozatában Nenad Canak, a párt elnöke, hozzátéve, hogy korábban már voltak hasonló esetek.

A Glas Javnosti című belgrádi lap fondorlatosan szervezkedő, Vajdaságot Szerbiától elszakítani akaró "autonomista szeparatisták" művének nevezte a pénteki számában bemutatott, de a hivatalos okmányok fontos kellékeit nélkülöző igazolványt. A vajdasági vezetőkkel - pénzügyek miatt - heves vitában álló Velimir Ilic infrastruktúráért felelős miniszter is beszélt egy tévéműsorban, s azt vágta a vele együtt szereplő Bojan Kostres vajdasági parlamenti elnök fejéhez, hogy szakadár, s ő nyomtattatja a vajdasági útlevelet.

Nenad Canak a Gradjanski List című újvidéki lapnak elmondta, hogy a VSZL ifjúsági tagozatának tagjai 30 darabot készítettek a mindössze négy lapot tartalmazó könyvecskéből, amelyről első ránézésre megállapítható, hogy tréfának szánták. Emlékeztetett rá, hogy Vojislav Kostunica miniszterelnök Szerbiai Demokrata Pártja a januári parlamenti választás előtti kampányban "szerb útleveleket" osztogatott, az évente megtartott újvidéki Exit zenei fesztivál hivatalos neve pedig Exit Állam, s útlevél formájú belépőt adnak ki rá.

Canak szerint hamarosan több tízezer fog készülni az "útlevélből", s az új példányok már pártja programját is tartalmazni fogják. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS