2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mexikóiak ellen uszít a Ku Klux Klan

2007. szeptember 07. 14:14, utolsó frissítés: 14:14

A fehér faj felsőbbségét hirdető Ku Klux Klan idegengyűlölő szervezet ismét hallatott magáról az Egyesült Államokban: Virginia államban szórólapokon figyelmeztette a lakosságot a bevándorlás "veszélyeire".

A Ku Klux Klan nevét használó Arkansas-i Compton csoport az észak-virginiai Manassas település házainak küszöbénél hagyta csomagjait, szórólapokat és régebbi Klan-újságokat - számolt be csütörtökön a WTOP washingtoni hírrádió. A fajgyűlölő szervezet szerint Amerikára a bűnbandák, továbbá a kábítószer és pornográfia megjelenése vár, mindezt a bevándorlók szabadítják rá az országra.

Az Egyesült Államokban kiélezett vita folyik a bevándorlás ügyében, egyebek mellett arról, hogyan lehetne legalizálni a már az országban élő több millió papírok nélküli bevándorlót, és milyen szabályozással lehetne a jövőbeni áradatot valamiféle törvényes mederbe terelni.

A Ku Klux Klan figyelmeztetett: az Egyesült Államokat éppen megszállja Mexikó, amely hamarosan a déli államok átengedését fogja követelni. "Már az arcunk előtt lobogtatják a mexikói zászlót" - tartalmazza a rasszista szervezet üzenete, amely szerint a betolakodók nem beilleszkedni akarnak, hanem saját nemzetet alakítani az Egyesült Államokban. "Ha nem cselekszünk azonnal, elérik céljukat" - figyelmeztet a mozgósító szórólap.

Két hónappal a Klan akciója előtt a Manassas környéki Prince William járás vezetése határozatot hozott arról, hogy papírok nélküli bevándorlók nem láthatnak el közhivatalokat és a bevándorlási hatóságok nagyobb hatalommal léphetnek fel. A térség latino csoportjai tiltakoztak, felvonulást is rendeztek, a következő hónapra munkabeszüntetési akciót helyeztek kilátásba.

A tiltakozásokat szervező Mexikóiak Határok Nélkül nevű csoport szerint a szórólapok azt bizonyítják, hogy a szóban forgó határozat a színes bőrűekkel szemben ellenséges légkört teremtett. A csoport azt állítja, hogy hónapok óta bevándorlás-ellenes szónoklatok hangzanak el az egyszerű polgárok és a politikusok részéről, ami zöld utat engedett a rasszista szervezeteknek.

A manassasi rendőrség közölte: bár egy panasz érkezett hozzájuk a szórólapok miatt, semmilyen intézkedést nem foganatosítottak, mert nem történt törvénysértés. A Ku Klux Klan azt kérte az emberektől, küldjenek 10 dollárt a szervezetnek, hogy az máshová is eljuttathassa üzenetét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS