2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

28 millió euró a hollandiai radikalizmus visszaszorítására

2007. augusztus 28. 10:32, utolsó frissítés: 10:34

A holland kormány 28 millió eurót költ a következő években az iszlám fundamentalizmus és a szélsőjobboldali nacionalizmus előretörésének megakadályozására - közölte hétfőn a holland belügyminiszter.

Guusje ter Horst elmondta, hogy ennek keretében már létező lakóhelyi és iskolai programoknak nyújtanak az eddiginél nagyobb anyagi támogatást. A kormány szerint ugyanis egyre nagyobb gondot okoz a holland ifjúság radikalizálódása. A miniszter asszony szerint céljuk nem a szélsőséges csoportok elleni harc - ez az igazságszolgáltatás és a hírszerző ügynökségek dolga -, hanem azok létrejöttének megakadályozása.

Ter Horst éppen Amszterdamnak abban a kerületében, Slotervaartban fogadta az újságírókat, amelyben magas a muzulmán lakosok aránya, és amelyet e problémák megoldásának egyik modelljeként tartanak számon.

A tervezett intézkedések között említette a multikulturális vitákat, munkalehetőségeket, de az olyan "kemény" lépéseket is, mint a bűnözés felszámolása vagy az utcák fokozottabb ellenőrzése. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS