2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tűzvészek és áradások sújtják Amerikát

2007. augusztus 27. 10:36, utolsó frissítés: 10:36

Katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította George Bush amerikai elnök vasárnap Wisconsin állam több megyéjét, ahol a heves esőzések nyomán áradások pusztítanak több mint egy hete. Az ország nyugati és északnyugati részén viszont erdőtüzekkel küzdenek.


Az Egyesült Államok közép-nyugati részén végig vonuló heves viharok a múlt héten katasztrofális áradásokat okoztak Minnesotától kezdve Ohio államig, s ennek következtében legalább 18 ember vesztette életét. Wisconsinban 44 házat romboltak le, több mint 1400-at pedig megrongáltak az áradások.

Idaho államban több mint ezer házból kellett evakuálni a lakosokat a napok óta pusztító erdőtüzek miatt. Az állam középső részén fekvő Ketchum városban villámcsapás miatt gyulladt ki az erdő, és a lángok több mint száz négyzetkilométeres területen harapóztak el. Kaliforniában, Santa Barbara megyében már hét hete küzdenek a villámcsapások által előidézett bozóttüzekkel. A tűzoltók csaknem teljesen elfojtották a tüzeket, ám közel százezer hektár vált a lángok martalékává. (MTI/AP/EFE)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS