2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Étteremből hurcoltak el egy német nőt Afganisztánban

2007. augusztus 20. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Életjelet adott magáról egy afganisztáni magántelevízióban vasárnap bemutatott videofelvételen egy német nő, akit előző nap raboltak el Kabul belvárosában.

A túsz, aki a képsorokon egy kis szobában ült a földön és haját fehér kendő fedte, Christina Barbara Maier néven mutatkozott be. Ezután felolvasott egy helyi - dari - nyelven írott levelet, miszerint jól érzi magát és elrablói nem fenyegetik, majd a túszejtők követelését tolmácsolva "ártatlan foglyok" szabadon engedését kérte.

A felvételen feltűnt egyik fogvatartója is, akinek arcát fehér turbán takarta, csak szemét lehetett látni. A tört angolsággal beszélő férfi arra buzdította az asszonyt, hogy angolul és dariul egyaránt mondja el az üzenetet.

Az emberrabló közölte, hogy nem a tálibokhoz tartoznak és csoportja, "egy speciális hálózat" afgán fogságban lévő tagjaik elengedését követeli. Hozzátette, hogy a rabok nevét később hozzák a kabuli kormány tudomására magán televíziókon keresztül. "Más követelésünk nincs" - szögezte le.

A túsz felolvasott üzenetében arra kérte a berlini kormányt, hogy tegyen meg mindent azonnali kiszabadulása érdekében. Azonosításképpen közölte férje és apósa nevét is, és megmutatta személyi okmányait a kamerának.

A 31 éves nőt, aki az Ora Internationale keresztény segélyszervezet munkatársaként dolgozott Afganisztánban, Kabul kellős közepéről hurcolták el szombaton egy étteremből. (MTI/AP/AFP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS