2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tűzijátékkal ünnepelték Fidel Castro 81. születésnapját

2007. augusztus 14. 09:49, utolsó frissítés: 09:49

Tűzijátékkal ünnepelték hétfőn Havannában a betegeskedő Fidel Castro 81. születésnapját. Százak figyelték a tengerparti Malecon sétányon az öböl fölött kibomló tűzvirágokat.

Castro ismeretlen helyen lábadozik súlyos, rendkívüli beavatkozást követelő gyomorbetegségéből, s senki sem számol nyilvános megjelenésével. Castro születésnapját akkor sem övezte nagy felhajtás, amikor a veterán vezető egészséges volt.

Kubát jelenleg Fidel testvére, Raul Castro irányítja, akiről egyesek feltételezik, hogy hajlandó szerény gazdasági reformokra a kommunista rendszeren belül, ám alapvető változásokra nem számítanak addig, amíg Fidel él.

Független megfigyelők úgy látják, hogy vita van az állam- és pártvezetésben a reformokat elkerülhetetleneknek tartó realisták és a régi rendszert megtartani akaró úgynevezett utópisták között.

Fidel Castro egy éve már nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, de a 81 éves vezető nem hagyja, hogy elfelejtsék. Erről gondoskodnak azok az újságcikkek, amelyekben Castro rendszeresen állást foglal aktuális témákban. Nemrég arra figyelmeztetett, hogy alapvető kérdésekben mindig kikérik a véleményét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS