2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Afganisztán: tálib felkelők dél-koreai munkásokat raboltak el

2007. július 20. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

Dél-koreai munkásokat raboltak el tálib felkelők Afganisztán déli részén – közölte pénteken egy tartományi vezető. Miradzsuddin Pattan, Gazni tartomány kormányzója elmondta, hogy a dél-koreai munkásokat szállító buszt fegyveresek állították meg.

A jármű Kandahár és a főváros, Kabul között közlekedett. A támadás a Gazni tartománybeli Karabag körzetben történt. A túszejtés elkövetését a tálib mozgalom egy helyi sejtjének vezetője, Mohammad Sarif máris vállalta.

A dél-koreai külügyminisztérium pénteken közleményben tudatta, hogy valószínűleg elraboltak húsz dél-koreai állampolgárt. A dokumentum szerint lépéseket tettek annak érdekében, hogy különböző csatornákon keresztül megerősítsék ezt az információt.

A héten szerdán két német állampolgárt és afgán kísérőiket rabolták el Afganisztánban. A közelmúltban tolmácsával együtt már elraboltak és egy hétig túszként fogva tartottak egy német állampolgárt Afganisztánban; a német férfi július ötödikén nyerte vissza szabadságát. Tavaly októberben két német újságírót viszont agyonlőttek az ázsiai ország viszonylag biztonságosnak számító északi részén, ahol a NATO-vezetésű nemzetközi biztonsági erő (Isaf) zászlaja alatt német katonák is szolgálnak. (mti/afp/itar-taszsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS