2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Budapest: hazaengedték a kórházból a bántalmazott oknyomozó újságírót

2007. július 02. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

Hazaengedték a kórházból Kármán Irén újságírót, akit egy hete, szombatra virradó éjszaka eddig ismeretlenek súlyosan bántalmaztak. Az újságíró vasárnap az MTI érdeklődésére elmondta: rendőri biztosítás mellett távozott a János Kórházból, s a következő időszakban is kap rendőri védelmet. Mint mondta, a személyi védelmet addig biztosítja számára a rendőrség, amit ő erre igényt tart. Állapotáról annyit mondott: orvosilag sikerült megoldani azokat a problémákat, amelyek bántalmazása során keletkeztek.

Közölte: tovább folytatja munkáját, ezért örül Szilvásy György kancelláriaminiszter - hétfőtől már nemzetbiztonságért felelős miniszter - bejelentésének, miszerint az olajügyekkel kapcsolatos 60 ezer oldalnyi irat kerülhet nyilvánosságra.

Az újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - a múlt héten, szombatra virradó éjszaka összekötözve találták meg a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Duna parton. A bántalmazott újságírót a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS