2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Világméretű internetes pedofilhálózatot számoltak fel

2007. június 19. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

Világméretű internetes pedofilhálózatot számoltak fel hétfői brit hatósági bejelentés szerint; több mint 700 embert elfogtak, és megmentettek 31 gyereket. A gyanúsítottak közül mintegy 200-at Nagy-Britanniában füleltek le.

A hálózatot a A gyermek az életünk fénye nevű "csevegőszobát" figyelemmel kísérve nyomozták le. A helyen borzalmas szexuális bűncselekményeknek kitett gyerekek voltak láthatók.

Az olasz főváros polgármestere hétfőn bejelentette, hogy a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések elleni tiltakozásul szombat este kivilágítják a Colosseum épületét. "A pedofília számtalan ártatlan áldozatára kívánunk emlékezni" - mondta Walter Veltroni.

Előzőleg nemzetközi pedofilcsoportok az interneten a "fiúszerelem napjának", "a pedofil büszkeség napjának" hirdették meg június 23-át. Céljuk saját bevallásuk szerint "a pedofil kultúra szélesítésének" követelése.

Az internetes gyermekmegrontók ellen egy évek óta síkraszálló olasz szervezet aggodalmának adott hangot amiatt, hogy "az internetes pedofilcsoportok kulturális legitimációra igyekeznek szert tenni".

Immár hét éve hagyomány, hogy a Colosseum mindig akkor borul fényárba, ha siker koronázza a halálbüntetés elleni küzdelmet, vagyis ha valahol a világban elhalasztanak egy kivégzést. (MTI/AP/APA)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS