2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Libanoni kormánycsapatok második napja harcolnak palesztin fegyveresekkel

2007. május 21. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Libanoni kormánycsapatok már második napja harcolnak az al-Kaidával kapcsolatba hozható Fatah al-Iszlám palesztin szervezet fegyvereseivel a Libanon északi részén, Tripoli közelében lévő Nahr el-Barid palesztin menekülttábor környékén - közölték hétfőn biztonsági források.

A vasárnapi harcok következtében 57 ember vesztette életét. A libanoni kormánycsapatok most a Nahr el-Barid menekülttábor bejáratánál lövik a Fatah al-Iszlám fegyvereseinek állásait. Újabb áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Füstcsóvák szálltak fel a menekülttáborból, amint a harckocsikból kilőtt lövedékek becsapódtak a közel 40 ezer menekültnek otthont adó táborba. Szemtanúk szerint a lázadók gránátokkal és gépfegyverekkel lövik a hadsereg állásait.

Politikai források szerint a libanoni hadsereg tartózkodik attól, hogy a fegyvereseket a tábor területén belül is üldözze. Egy 1969-ben kötött összarab megállapodás kitiltja ugyanis a libanoni hadsereget az ország 12 menekülttáborából.

Az 1975-1990 között lezajlott libanoni polgárháború óta a vasárnapiak voltak a legvéresebb összecsapások. 27 kormánykatona, a Fatah al-Iszlám 15 harcosa és 15 civil vesztette életét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS