2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olmert nem mond le a libanoni háborúról szóló jelentés ellenére sem

2007. április 30. 11:58, utolsó frissítés: 11:58

Ehud Olmert izraeli kormányfő nem szándékozik lemondani annak ellenére, hogy a libanoni háborúról rövidesen napvilágra kerülő jelentés bírálja az abban játszott szerepét - jelentették szombaton izraeli televíziók.

A 10-es csatorna kereskedelmi televízió és a közszolgálati televízió második csatornája szerint a harcok első öt napját és a Hezbollah libanoni síita szervezet elleni háború megindítására vonatkozó izraeli döntést elemző bizottság, amelynek elnöke Élijahu Vinograd volt bíró, hétfőn teszi közzé előzetes jelentését. A dokumentum szerint "elsietett és szerencsétlen" volt a mód, ahogyan Olmert a háború mellett döntött, miután a Hezbollah fegyveresei július 12-én elfogtak két izraeli katonát.

A 10 csatorna a jelentés egy kiszivárogtatott példányára hivatkozva azt jelentette, hogy a dokumentum bírálja Olmertet, amiért "szervezett terv" híján indította meg a háborút.

A 10-es csatorna idézte Ehud Olmert munkatársait, akik szerint a kormányfő a bírálat ellenére nem szándékozik lemondani, miután az egész kormány részt vett a háborúval kapcsolatos döntésben.

Elemzők szerint Ehud Olmert és Amír Perec védelmi miniszter politikai jövője függhet a jelentésben foglalt következtetésektől. (MTI/Reuters/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS