2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy ismeretlen palesztin csoport megölte a BBC gázai tudósítóját?

2007. április 16. 14:58, utolsó frissítés: 14:58

Egy eddig ismeretlen palesztin csoport azt állítja, hogy megölte a BBC brit televízió több mint egy hónapja elrabolt gázai tudósítóját, a 42 éves Alan Johnstont, hogy úgymond nyomatékot adjon az izraeli fogságban lévő palesztin foglyok elengedésére vonatkozó követelésüknek. A sajtóhoz eljuttatott közlemény hitelességét azonban a palesztin belügyminisztérium és a BBC szerint egyelőre semmilyen bizonyíték nem támasztja alá.

A március 12-én elrabolt televíziós újságíró állítólagos megölését a Tauhíd és Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) Brigádjai nevű csoport vállalta, mindenféle bizonyíték mellékelése nélkül. Ez a szervezet eddig ismeretlen volt a Gázai övezetben, de másutt a Közel-Keleten már jelentkeztek ilyen nevű, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel összefüggésbe hozott szervezetek.

A skót származású Johnston a leghosszabb ideje eltűnt külföldi Gázában, s elrablása óta senki nem jelentkezett semmiféle követeléssel. Ő volt az utolsó állandó külföldi tudósító a Gázai övezetben, ahol másfél év alatt több mint tucatnyi külföldi újságírót, illetve segélymunkást raboltak el pénzéhes, illetve álláslehetőséget követelő banditák. Johnstont mindössze néhány héttel hároméves kiküldetésének lejárta előtt hurcolták el.

Az eddigi elraboltak mind kiszabadultak, a legtöbben órákkal vagy napokkal az eltűnésük után. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS