2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb öngyilkos merénylet-kísérlet Casablancában

2007. április 14. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

Újabb két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton a marokkói Casablanca belvárosában, ezúttal az amerikai kulturális központ közelében - közölték biztonsági források.

Az öngyilkos merénylőkön robbanóöv volt. Csak a terroristák haltak meg - közölte egy meg nem nevezett biztonsági forrás. Belügyminisztériumi tisztségviselők szerint egy járókelő, egy nő megsebesült az incidensben.

A két merénylő kérte a kulturális központnál álló biztonságiakat, hogy engedjék be őket az intézménybe. Amikor megkérdezték tőlük, hogy miért akarnak bemenni, felrobbantották pokolgépeiket.

A marokkói rendőrség a robbantások után elfogott egy harmadik merénylőt, aki letépte magáról a robbanóanyaggal tömött övét és megpróbált elmenekülni a helyszínről. Röviddel később három gyanúsítottat vettek őrizetbe, akikről feltételezik, hogy vezetői, illetve tagjai az öngyilkos merénylők terrorista sejtjének.

A legnagyobb marokkói városban rendőrségi razziák során kedden három kamikaze robbantotta fel magát, egy negyedik terroristát pedig lelőtt a rendőrség. A szomszédos Algériában szerdán 33 halálos és 222 sebesült áldozatot követelt egy kettős - gépkocsiba rejtett pokolgéppel végrehajtott - robbantásos merénylet, amelyet a hatalom jelképének számító miniszterelnöki hivatal, illetve egy rendőrőrs ellen követtek el. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Magreb al-Kaidája nevű szervezet jelentkezett.

A merényletek után a Magreb-államok (Algéria, Marokkó, Líbia, Mauritánia és Tunézia) terrorizmus elleni együttműködését szorgalmazta pénteken VI. Mohammed marokkói király. (MTI/AFP/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS