2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orosz panasz: koppintják a volt Varsói Szerződés tagállamok a szovjet fegyvereket

2007. március 19. 18:53, utolsó frissítés: 18:53

Az orosz kormány erősen neheztel azért, hogy a kelet-európai országokban most is folytatják a szovjet fegyverek gyártását

– Nem titok, hogy ezeket a fegyvereket továbbra is gyártják egy csomó kelet-európai országban, amelyek most a NATO és az EU tagjai, és engedély nélkül, dömpingáron exportálják őket. Ez szellemi tulajdon illegális eltulajdonítása és visszaélés a lejárt, eredetileg szovjet licencekkel – mondta Szergej Ivanov orosz miniszterelnök-helyettes egy moszkvai tévériportban.

Ivanov nem említette név szerint a meggyanúsított országokat, de nyilvánvalóvá tette, hogy a Varsói Szerződés volt tagállamaira céloz. Az 1955-ben alapított Varsói Szerződésnek az 1991. júliusi hivatalos feloszlatásakor a Szovjetunión kívül tagja volt az NDK (Kelet-Németország), Lengyelország, Csehszlovákia, Magyarország, Románia és Bulgária. Albánia még 1968-ban kilépett. Orosz kormányzati becslések szerint az orosz fegyverexport az idén 7,5 milliárd dollárt érhet el a tavalyi 6,4 milliárd dollár után. (reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS