2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem engedélyezik az "Obama bin Laden" márkanevet Amerikában

2007. február 19. 11:00, utolsó frissítés: 11:00

Nem engedélyezik "Obama bin Laden" márkanéven termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. A szabadalmi hivatal indoklása szerint a márkanevet azért nem lehet bejegyeztetni, mert megtévesztő kapcsolatot teremt Barack Obama illinois-i szenátor, demokrata párti elnökjelölt-aspiráns és Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője között.

A floridai vállalkozó, Alexandre Batlle viccesnek tartja ötletét; kérvénye szerint Obama bin Laden-pólókat és -bögréket akart forgalmazni internetes oldalán.

A szabadalmi hivatal közölte: csak abban az esetben engedélyezné a szokatlan márkanév használatát, ha ahhoz megszerezné mind a szenátor, mind a terrorista vezér hozzájárulását - jelentette a Newsmax hírportál.

A vicces kedvű vállalkozó ötlete mögött nem biztos, hogy csak üzleti megfontolás húzódik; a 45 éves afroamerikai Barack Obama szenátort már megpróbálták lejáratni középső, apai neve, Huszein miatt, amelyről a legtöbb embernek a volt iraki diktátor, Szaddám Huszein jut eszébe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS