2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koszovó: romániai csendőrök gumilövedéke végzett két albán tüntetővel?

2007. február 14. 12:51, utolsó frissítés: 12:51

Valószínűleg az ENSZ békefenntartó csapatainál szolgáló román csendőrök gumilövedékei végeztek két albán nemzetiségű tüntetővel a szombati koszovói tiltakozások alatt – számol be ma a nemzetközi sajtó. A Hotnews internetes portál megkeresésére azonban a csendőrség nem erősítette meg az információt, azt hangsúlyozva, hogy a román rendőrök szabályozásan jártak el.

A szombati pristinai tüntetést több ország – Ukrajna, Lengyelország és Románia – csendőrei is biztosították a békefenntartók kötelékében, ám Jeta Xharra, egy balkáni tényfeltáró médiahálózat újságírója szerint csupán a romániaiak voltak kellőképpen felszerelve egy esetleges beavatkozáshoz.

Anélkül, hogy bárkit is vádolni akart volna, Xharra elmondta: legalább hatszor újranézte a tüntetéseken készült filmfelvételt, s arra a következtetésre jutott, hogy a gumilövedékeket fejmagasságban lőtték ki – ami pedig életveszélyes lehet, továbbá sűrű egymásutánban lőtték a sorozatokat.

Hétfőn egyébként még a koszovói békefenntartó misszió képviselői sem kívánták beismerni, hogy csapataik gumilövedékei végeztek a két albán polgárral, ám tegnap hivatalosan megerősítették a hírt. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS