2021. december 2. csütörtökMelinda, Vivien
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Perec hozzálátna a ciszjordániai illegális zsidó telepek kiürítéséhez

2007. február 06. 13:28, utolsó frissítés: 13:28

Amír Perec izraeli védelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy hozzá akar látni az engedély nélkül létrehozott ciszjordániai zsidó vadtelepek erővel történő kiürítéséhez. A miniszter nem szólt a telepek tervezett kiürítésének pontos időpontjáról.


A Háárec izraeli lapnak név nélkül nyilatkozó védelmi minisztériumi tisztségviselők szerint azonban Ehud Olmert kormányfő vasárnap elutasította Perec tervét, arra hivatkozva, hogy a vadtelepek kiürítését átfogó programmal kell végrehajtani.

A zsidó telepek bővítését ellenző Békét Most elnevezésű izraeli mozgalom adatai szerint 105 vadtelep van Ciszjordániában. A nemzetközi támogatást élvező közel-keleti béketerv jegyében Izrael elvileg elkötelezte magát a Jordán-folyó nyugati partján engedély nélkül felhúzott összes zsidó telep kiürítése mellett, ám a gyakorlatban eddig kevés előrelépés történt az ügyben.

A Gázai övezetben létesített zsidó telepeket Izrael már 2005 augusztusában egyoldalúan felszámolta Ariel Saron volt kormányfő tervei alapján. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS