2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gázai övezet: az AFP-fotós sehol, az amerikaiak és európaiak távozzanak!

2007. január 03. 13:25, utolsó frissítés: 13:25

Az emberrablások megnövekedett kockázata miatt a Gázai övezet elhagyására kérték fel a palesztin biztonsági szolgálatok az ott tartózkodó amerikaiakat és európaiakat.

A szolgálatok egy magas rangú illetékese közölte ezt nyugati újságírókkal, hozzátéve, hogy tájékoztatták erről az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynökségének (UNRWA) képviselőit is.

Johan Eriksson, az UNRWA szóvivője jelezte nyugati tudósítóknak, hogy az ügynökség munkatársai a figyelmeztetés ellenére a Gázai övezetben maradnak egyelőre. Szavai szerint a legutóbbi emberrablásokkal nem sokat változott a helyzet, hiszen legalább két éve szinte mindennaposak az ilyen cselekmények a palesztin területen.

Továbbra sincs hír a francia AFP hírügynökség két nappal ezelőtt, Gázában elrabolt fotósának sorsáról. A palesztin biztonsági szolgálatok nagy erőkkel keresik a perui állampolgárságú sajtófotóst, Jaime Razurit, Peru és Franciaország pedig diplomáciai síkon is erőfeszítéseket tett Razuri érdekében, ám mindeddig eredménytelenül. Továbbra sem ismeretes, kik hurcolták el, hova és miért. Az emberrablók egyelőre nem álltak elő semmilyen követeléssel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS