2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elsüllyedt egy indonéz komphajó, fedélzetén több száz utassal

2006. december 30. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Eddig huszonhat túlélőt sikerült kimenteni a tengerből abból a több száz hajótöröttből, akik a szombatra virradó éjjel Közép-Jáva partjainál elsüllyedt indonéz komphajón utaztak.

A Senopati Nusantara nevű komphajó, amely a Borneó indonéz részén fekvő Kumaiba tartott a közép-jávai Sumarangból, helyi idő szerint pénteken éjfél tájban a vihar következtében felborult és valószínűleg elsüllyedt. Egy borneói indonéz kikötői illetékes szerint a komp mintegy 540 utast szállított, míg az El-shinta hírrádió azt jelentette, hogy 850-en tartózkodtak fedélzetén. A haditengerészet szóvivője szerint az utaslistán 542 név szerepel, a személyzet pedig 63 főt számlál.

"A mentők helikopterekkel és hajókkal kutatnak a többi utas után, de a rossz látási viszonyok és a kedvezőtlen időjárás akadályozza a mentést" - közölte Yan Simamora, az indonéz haditengerészet egyik parancsnoka. Hozzátette: az erős hullámverés és a szél miatt attól tart, hogy sokan életüket vesztették.

Suyatno, Kalimantan regionális kikötői illetékese szerint a komp mintegy 540 utast szállított, és a rádiókapcsolat helyi idő szerint röviddel 23 óra után szakadt meg vele, amikor 30 kilométerre délkeletre járt Mandalika szigetétől.

Indonéziában, amely mintegy 18 ezer kisebb-nagyobb szigetből áll, gyakoriak a hajószerencsétlenségek. Az sem ritka, hogy az utaslistákon a hajón valóságosan utazókénál jóval kevesebben szerepelnek. Csütörtökön Szumátra és Bangka szigetek között egy másik komp is felborult, s a szerencsétlenség következtében legalább egy ember meghalt, és 24-en eltűntek. (MTI/AP/Reuters/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS