2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Papírforma: 207/165 arányban bizalmat kapott Gyurcsány

2006. október 06. 17:05, utolsó frissítés: 2006. október 11. 11:39

Minden frakció egységesen voksolt: a koalíciós pártok igennel, a három ellenzéki képviselőcsoport nemmel, az egyetlen független képviselő bizalmat szavazott a Gyurcsány-kormánynak. A kormánynak csak akkor kellett volna távoznia, ha nem kapta volna meg a szavazatok 50 százalékát.


Gyurcsány a szavazás előtt azt ígérte: a kormány nem ugyanúgy folytatja, mint ahogy eddig dolgozott, mert "túlságosan sok tanulságuk van az elmúlt hónapoknak, van ok változtatni".

A bejelentést taps fogadta, Szili Katalin házelnök kellemes és nyugalmas hétvégét kívánt a jelenlevőknek. Mivel a szavazás lezárulta és a hivatalos bejelentés után egy félórával megkezdődik a Fidesz által meghirdetett vekkeres nagygyűlés a Kossuth téren, a parlamentet biztonsági okokból bezárják, és a képviselőkön kívül az épületet mindenkinek el kell hagynia.

Az eredmény bejelentése után Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke felállt, és kezet fogott Gyurcsánnyal, Kiss Péter munkaügyi miniszter és Hiller István pártelnök is ezt tette. Tíz képviselő nem szavazott, köztük az ülést vezető Világosi Gábor. (index, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS