2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gyurcsány közölte: semmit sem enged a csomagból – Orbán szerint illegitim a magyar kabinet

2006. szeptember 20. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

Ez az én politikám, és amíg az MSZP és az SZDSZ töretlenül támogat, addig végigviszem – ez volt Gyurcsány Ferenc válasza az MTV kedd esti politikai műsorában arra a kérdésre, hogy enyhítene-e a reformintézkedéseken. A miniszterelnök szerint semmi értelme nem volna egy "felpuhított csomagnak", és elutasította azt a műsorvezetői feltételezést, hogy ne ismerné azt a társadalmi közeget, melyben a kormány döntései igenis elevenbe vágnak. Tovább hangoztatta azt a nézetét is, hogy az egész politikai osztály felelős az elmaradt reformintézkedésekért Magyarországon.


Hogy ki lehetett az inkriminált májusi balatonöszödi beszéd kiszivárogtatója, a miniszterelnök azt mondta: ha már teóriákról van szó, akkor szerinte figyelemreméltó, hogy mintha a Fidesz egész, politikai hazugság témájú kommunikációja a beszéd ismeretében történt volna.

Ezt a feltételezést az Este c. műsor második kiadásában Orbán Viktor határozottan cáfolta, közölve, hogy ő csak vasárnap délután, a brüsszeli repülőgépre várakozva szerzett tudomást a beszédről; és más sem tudott erről a dologról a Fideszben.

A párt elnöke a műsorban megismételte a kedd délutáni sajtótájékoztatóján mondottakat: véleménye szerint "illegitim a kormány", mert a valós gazdasági helyzetről szóló adatok meghamisítása miatt "az emberek áprilisban bekötött szemmel szavaztak". Orbán a Gyurcsány-beszédet citálva azzal érvelt, hogy nem az utóbbi 16 év, hanem az előző MSZP-SZDSZ kabinet semmittevése miatt kell most megszorító intézkedéseket hozni. A Fidesz elnöke szerint szakértői kormány kéne leváltsa a kabinetet. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS