2024. április 24. szerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nemzeti Kerekasztalt akarnak a Kossuth tériek

2006. szeptember 20. 11:36, utolsó frissítés: 11:36

Nemzeti Kerekasztal megalakítására készülnek a Kossuth téri tüntetők; az elvi döntés kedden már megszületett, a konkrét dokumentumot szerda este fogadják el – közölte Takács András, a demonstráció egyik vezetője. Közlése szerint megkeresik a pártokat, hogy csatlakozzanak a kerekasztalhoz, a társadalmi szervezetektől viszont azt várják, hogy maguk jelentkezzenek.


Mint mondta, a Kerekasztal feladata lenne, hogy kidolgozza azt a politikai lépéssorozatot, amely megnyugvást hozna a társadalomnak. "Az nyilvánvaló, hogy egy új választás nélkül ez a politikai válság nem oldható meg" – mondta.

Kedd este a Kossuth téren közfelkiáltással megválasztottak négy ügyvivőt, Takácson kívül ügyvivő még Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Molnár Tamás, a Jobbik volt alelnöke és Balog Barna újságíró. Az ügyvivők személyes és politikai felelőssége, a már korábban, közfelkiáltásra elfogadott két petíció megvalósulása.

Takács leszögezte: a Kossuth téren nem született olyan felhívás, hogy a tüntetők menjenek át az MSZP székháza elé, és arra kérték az embereket, hogy békésen demonstráljanak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS