2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fidel Castro már nincsen az intenzív osztályon

2006. augusztus 03. 12:27, utolsó frissítés: 12:27

- nyilatkozta a kubai elnök húga, Juanita Castro Ruz, aki 1964-ben hagyta el Kubát. Juanita ugyan már évek óta nem beszél fivérével, de a WTVJ televíziós csatorna szerint az asszony információja a szigetországból származott. Az azonban nem tekinthető hivatalos kormánynyilatkozatnak.

Közben a Fehér Ház arra szólította fel a Kubában élőket, illetve a Floridában letelepedett kubai emigránsokat, hogy ne induljanak el tömegesen át a Floridai-szoroson Castro egészségi állapota miatt. Amerikai illetékesek már régóta tartanak attól, hogy migrációs káosz tör ki Castro halála esetén. Az elmúlt napokban azonban nem voltak jelei annak, hogy nagyobb tömegáradat készülne.

A kubai lapok üdvözletekkel és jókívánságokkal vannak tele, és riportokat közöltek arról, hogy a kubaiak sok munkahelyen gyűléseket tartottak, amelyeken támogatásukról biztosították a Castro-fivéreket. Raúl Castro, a hatalom örököse még nem jelent meg a nagy nyilvánosság előtt.

Egyes források szerint a fegyveres erők készültségben vannak a laktanyáikban, és ugyancsak készen állnak azok a civil brigádok is, amelyeket tavaly már bevetettek utcai tüntetések szétverésére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS