2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Castro jókedvű, miután megműtötték

2006. augusztus 02. 12:12, utolsó frissítés: 12:12

Stabil a műtét után Fidel Castro állapota, és a kedve is jó – olvastak fel újabb nyilatkozatot a kubai televízióban. A kubai elnök hétfőn adta át a hatalmat időlegesen öccsének Raúl Castrónak, mivel őt gyomorvérzés miatt megműtötték.


1959 óta ez az első alkalom, amikor Castro – akár csak ideiglenesen is – átadja a hatalmat: így a világ és főleg a szigetországot gazdasági szankciókkal sújtó Egyesült Államok nagy érdeklődéssel követi az eseményeket.

Castro betegsége osztatlan örömöt váltott ki Floridában, ahol több százezer kubai emigráns él. Több százan vonultak utcára Miami Little Havana negyedében kubai zászlókat lengetve és Castro-ellenes jelszavakat skandálva.

A diktátor várhatóan hetekig nem tudja ellátni tisztségeit. A televíziós beszámolóban jelezte, hogy bizonyos időnek el kell telnie addig, hogy megbízható diagnózist állapítsanak meg egészségi állapotát illetően. De lelkileg kiválóan érzi magát, és ami a lényeg, - mint fogalmazott - az, hogy az országban is kiválóan mennek a dolgok. (bbc/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS