2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Indonézia: csak akkor jelentik a madárinfluenza-gócokat, ha már emberek is megfertőződtek

2006. június 23. 11:38, utolsó frissítés: 11:38

A madárinfluenza sokkal elterjedtebb az indonéz háziszárnyasok között, mint azt eddig gondolták, és még tovább súlyosbodhat, ha nem hoznak sürgős intézkedéseket – vélekedett pénteken Jakartában az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetének (FAO) egyik szakértője.

Jeff Mariner beszámolt arról, hogy Jáva szigetének 12 megyéjében január és május között a FAO stábja 78 fertőzésgócot talált, ami azt jelenti, körülbelül minden tizedik gazdaság fertőzött volt. A szakértő hozzátette, hogy ezek a számok csak a területnek mintegy harmadára vonatkoznak, mivel emberhiány miatt nem tudtak több felmérést készíteni.

. Mariner azonban figyelmeztetett: a vírus tovább terjedhet, ha Indonézia nem koordinálja a helyi hatóságok munkáját a betegség megfékezésére. Jelenleg ugyanis a fertőzés-gyanús szárnyasok kiirtását és az oltásokat csak hellyel-közzel alkalmazzák, és a járvány kitörését csak akkor jelentik, ha már emberi fertőzés is bekövetkezett. A FAO szakemberképző-programját ki akarják terjeszteni Bali és Szumátra szigetére is (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS