2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ragaszkodik a nyolc ponthoz Dávid Ibolya. Orbán szerint ez képtelenség

2006. április 13. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

"Amíg nincs közösség az elvekben, addig nincs közösség a kormányzásban" – írta Dávid Ibolya MDF-elnök Orbán Viktornak címzett válaszlevelében. Orbán szerdán délelőtt javaslatot tett arra, hogy a két párt közösen állítson miniszterelnök-jelöltet.

A szerda délben kelt levéllel Dávid világossá teszi, hogy továbbra is ragaszkodik az első levélben megfogalmazott nyolc ponthoz, aminek teljesítése de facto azt jelentené, hogy a Fidesz nyilvánosan visszavonja programját.

"A nyolc pontunkra adott válaszok helyett Ön ismét a hatalomról és a pozíciókról kezdett egyezkedni. A Magyar Demokrata Fórum számára a konzervatív elvek és az ahhoz társult politikai célok megvalósítása a fő cél, de ennek csíráját sem látja a Fidesz választási programjában.” – áll az MDF-elnök levelében.

Orbán Viktor szerint nyilvánvalóan csak ürügy az a Dávid Ibolya MDF-elnök által szabott tárgyalási feltétel, miszerint vissza kellene vonni a Fidesz programját – erről a Fidesz elnöke az MTV Nap-kelte című műsorában beszélt csütörtök reggel.

"Ez egy olyan program, ami mögött támogatottság van, ha valaki azt mondja, hogy vonja vissza a programot és akkor meg tudunk állapodni, az képtelenséget kér, nyilvánvalóan csak ürügyről van szó" – mondta Orbán Viktor, aki közvetlenül Dávid Ibolya után érkezett a műsorba. A két pártelnök nem beszélgetett egymással, csak kezet fogtak a stúdióban.

Időközben bizonyossá lett, hogy a Fidesz valóban Bod Péter Ákost ajánlotta közös miniszterelnök-jelöltként. Egy, az Indexnek szerdán adott interjúban Orbán kifejtette, hogy majd a közös miniszterelnök-jelölt feladata lenne összeegyeztetni a két párt programját. (mti/index/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS