2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bod Péter lehet a Fidesz javaslata

2006. április 12. 13:19, utolsó frissítés: 14:24

Az Index információi szerint Bod Péter Ákos, Csányi Sándor és Pokorni Zoltán neve szerepelhet abban a borítékban, amit a Fidesz miniszterelnök-jelölt ajánlataként Rogán Antal kampányfőnök személyesen vitt el az MDF központjába.

Bod Péter a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának volt tagja, emellett Orbán Viktor kormányfősége idején a Miniszterelnöki Hivatal gazdasági főtanácsadója volt. Jelölése azért tűnik valószínűnek, mert több sajtóorgánum egybehangzó értesülése is megerősíti ezt.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (ő egyébként egy mai nyilatkozatában élesen elhatárolódott egy esetleges politikai szerepvállalástól). Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök nem gazdasági szakember, az Index szerint azért kerülhetett fel a listára, mert ő konfrontálódott a legkevésbé az MDF-el.

A portál információi szerint arra a kérdésre, hogy Dávid Ibolya a Fidesz-program visszavonását szabta tárgyalási feltételként, Orbán Viktor azt mondta: ha lesz közös jelölt, ő majd összefésüli a két párt programját. Az MDF egyelőre nem reagált a Fidesz kezdeményezésére. (index/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS