2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem lépteti vissza jelöltjeit az MDF

2006. április 10. 17:35, utolsó frissítés: 18:21

Az MDF elnöksége óriási többséggel azt javasolja országgyűlési képviselő-jelöltjeinek, hogy ne lépjenek vissza a második fordulóban a megmérettetéstől – közölte újságírókkal Dávid Ibolya pártelnök. A pártelnök hozzátette, arról is döntöttek, hogy nem kezdenek koalíciós egyeztetést a Fidesszel.

A pártelnök emlékeztetett az MDF azon korábbi vállalására, miszerint a párt nem fog asszisztálni Orbán Viktor baloldali politikájához, és nem fogja hatalomra segíteni Gyurcsány Ferencet.

Az MDF nem kíván együttműködni a Fidesszel - válaszolta az esetleges koalíciókötés lehetőségét firtató kérdésre. A pártelnök ezt úgy indokolta: az MDF számára elfogadhatatlan az a populista program, az az alkotmány- és demokrácia-felfogás, az a piacellenes magatartás, amely messze van egy konzervatív jobboldali párttól.

A pártelnök elmondta azt is: hétfőn délután a párt e-mailt kapott a Fidesztől, amelyben a nagyobb ellenzéki párt a két forduló közötti együttműködésre hívja fel az MDF-et. A pártelnök tájékoztatása szerint kedden adnak választ a levélre. A pártelnök arra a kérdésre, a Fidesz felajánlotta-e neki a miniszterelnöki posztot, úgy válaszolt: "így születnek a legendák".

A Fidesszel való esetleges együttműködésről ma délután tárgyal az MDF Országos Választmánya – közölte korábban a sajtó képviselőivel Gémesi György elnökségi tag.

Gémesi György megerősítette, hogy egy "tárgyalási szándékról" szóló levelet kaptak a Fidesztől, és a választmány ülésén tárgyalják meg azt, hogy mi legyen az arra adott válasz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS