2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Spiegel Online: választási krimi Magyarországon

2006. április 10. 12:27, utolsó frissítés: 12:31

A győzelemért folyó izgalmas versenyfutásban a szociálliberális koalíció kis előnye rajzolódott ki a magyarországi országgyűlési választás első fordulója után – írta a Spiegel Online. A lap "választási krimit" emlegetett az első forduló eredményeit közreadván.

A küzdelem azonban még nem dőlt el – volt olvasható a német internetes kiadvány összeállításában, s hasonlóképpen óvatos volt vasárnap késő este a Deutschlandfunk közszolgálati rádióadó tudósítója is, aki a "bonyolult választási rendszer" miatt a második fordulóig tartó két hétben újabb kemény választási harcra számított.

Amennyiben valóban az MSZP győzne, a magyarországi rendszerváltás óta először fordulna elő, hogy Gyurcsány Ferenc személyében kormányfőt újraválasztanak. A bonyolult választási rendszer miatt azonban még minden nyitott. A mandátumok végleges megoszlása még nem eldöntött. Az Országgyűlés 386 helyéből több mint száznak a sorsa csak két hét múlva, a második fordulóban dől el – volt olvasható a Spiegel Online anyagában.

A Deutschlandfunk tudósítója Orbán Viktorra hivatkozva "hazafias gazdaságpolitikának" nevezte azt, amit a legnagyobb ellenzéki párt és vezetője akar. Gyurcsány Ferenc MSZP-s kormányfő "Magyarországot továbbra is a globalizációra és az Európai Unión belüli versenyre akarja alkalmassá tenni". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS