2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Financial Times: kérdéses Orbán Viktor jövője, ha nem következik be fordulat

2006. április 10. 12:15, utolsó frissítés: 12:18

Éles fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne váljék kérdésessé Orbán Viktor Fidesz-elnök jövője – írta hétfői választási kommentárjában a Financial Times. A londoni üzleti napilap szerint valószínűleg döntő jelentősége lesz a koalíció hatalmon maradása szempontjából, hogy az SZDSZ 6%-os eredményt ért el.

Az FT szerint a jobboldalnak még azzal sem lesz meg feltétlenül a többsége, hogy az MDF, "az éjszaka meglepetése" átlépte az 5%-os küszöböt. Ráadásul – jóllehet az MDF hagyományosan közel áll a Fideszhez – a két párt igen rossz viszonyban volt az elmúlt négy évben.

A lap szerint hacsak nem következik be éles fordulat a második fordulóban, Orbán Viktornak súlyos kérdésekkel kell szembesülnie jövőjét illetően. Orbán megígérte ugyan, hogy felajánlja lemondását vereség esetén, nem világos azonban, hogy a párt ezt elfogadná-e – áll az elemzésben.

Az FT idézi Schöpflin Györgyöt, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét, aki azt mondta: garantálhatja, hogy lesznek olyanok a párton belül és kívül, akik szerint eljött az ideje Orbán távozásának. (mti)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS