2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dávid Ibolya: az MDF nem segíti hatalomra Orbán Viktort

2006. április 10. 01:13, utolsó frissítés: 03:10

Sikerült és megvan! – adott hangot örömének Dávid Ibolya, miután bebizonyosodott, az MDF bejutott a parlamentbe. Mint mondta, az általa vezetett alakulat nemcsak bizalmat kapott, hanem egyben lehetőséget is a jobbközép, konzervatív centrum továbbépítésére.

„Bebizonyítottuk, hogy lehet zsarolás, vakondozás, kiszorítósdi nélkül is korrekt jobboldali politikát folytatni” – szögezte le. Az MDF elnöke ígéretet tett arra, hogy nem fogják becsapni azokat a választópolgárokat, akik egy másik jobboldalra, egy másik konzervatív politikára, a valódi konzervativizmusra adták le voksukat.

Akárcsak a többi „befutó” alakulat vezetője, Dávid Ibolya is azzal zárta beszédét, hogy a következő két hétben még nagy munka vár rájuk. Bár a két vezető alakulat már holnap nagygyűléssel erősít, az MDF-vezető a párt képviselőit hívta megbeszélésre, hogy egyeztessenek az alakulat stratégiájáról. „Az MDF-re az elkövetkező négy évben óriási feladat vár” – sommázott Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke röviddel ezután a Magyar Televíziónak adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a minap kőbe vésték: nem fogják hatalomra segíteni Orbán Viktort, és nem fognak asszisztálni Gyurcsány Ferenc kormányalakításához sem. (hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS