2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orbán Viktor: reális esélyünk van a győzelemre

2006. április 10. 00:44, utolsó frissítés: 00:55

A FIDESZ székházban tartott rövid beszédében Orbán Viktor reálisnak ítélte meg a FIDESZ győzelmi esélyét. Ami a kialakult helyzetet és a teendőket illeti: ezelőtt 8-10 nappal minden felmérés szerint vesztésre álltunk, ezt a hátrányt kellett ledolgoznunk az elmúlt napokban – mondta.

"Egy fantasztikus teljesítménnyel sikerült nyitva tartanunk az esélyt a második fordulós győzelemre. Tisztelt hölgyeim és uraim, az elemzések és a gyorsszámítások szerint a következőket tudom mondani: függőben maradt 109 mandátum, a győzelemhez 75 mandátumot kell megszerezni, annyit kell szereznünk, mint 2002 második fordulójában. Amennyit szereztünk, annyit kell szereznünk most is. Reális esélyünk van a győzelemre, olyasmit kell megtennünk, amit már egyszer megtettünk" – fejtette ki.

Orbán beszéde végig pozitív hangvételű volt. A miniszterelnök-jelölt megköszönte minden szavazónak, hogy leadta voksát, és köszöntötte az egyéni választókerületek gyüzteseit, az új parlament tagjait is, politikai hovatartozástól függetlenül. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS