2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyurcsány biztos abban, hogy két hét múlva kormányt alakíthat

2006. április 10. 00:50, utolsó frissítés: 00:50

Magyarország úgy döntött, mint még soha, a kormányzó koalíció folytathatja tevékenységét – sommázta a mai választási eredményeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. „Bárhogyan nézem a számokat, azt látom, hogy az MSZP az első fordulót megnyerte” – tette hozzá, miközben ünneplő közönsége egyre hangosabban skandálta: „Megcsináltuk!”.

„Az MSZP győzött, Magyarország pedig nyerni fog” – véli Gyurcsány, aki szerint a kettős győzelem napja volt a mai: nem elég, hogy az MSZP-nek sikerült felülkerekednie legnagyobb ellenfelén, a Fideszen, koalíciós partnerük, "szövetségesük és barátjuk", az SZDSZ is bejutott a parlamentbe, s ez utóbbinak is sikerült megelőznie az MDF-et.

A miniszterelnök ugyanakkor biztos abban, a második fordulóban is sikerül majd győzedelmeskedniük. „Két hét múlva elmondhatom, győztek mindazok, akik azt akarták, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány” – szögezte le.

Mint mondta, ugyan a ma este az ünneplésé, de holnaptól folytatódik a kampány. „Gyerünk szocialisták, húzzunk bele” – buzdította pártja szimpatizánsait, s a reakció sem maradt el: „Húzzunk bele! Húzzunk bele!” – ismételték a miniszterelnök után az egybegyűlt ünneplők is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS