2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatták a Hamász-kormány egy miniszterét

2006. április 06. 11:21, utolsó frissítés: 11:43

Az izraeli rendőrség letartóztatta a Hamász által alakított palesztin kormány egyik miniszterét – állítják hivatalos palesztin források. Háled Abu Arafát, a jeruzsálemi ügyek miniszterét testőrével együtt vették őrizetbe Jeruzsálem mellett, miközben Izzarija felé ment. Az izraeli rendőrség egyelőre nem erősítette meg az őrizetbe vételt.

Csődbe jutott a palesztin kormányzat – jelentette be az új kabinet első ülésén, szerdán Iszmáil Haníje miniszterelnök. A pénzügyminisztérium teljesen üres kincstárat örökölt, ráadásul adósságokat is. Haníje ígéretet tett, hogy mindent megtesznek a Palesztin Hatóság mintegy 140 ezer alkalmazottja bérének kifizetéséért, és ők előbb jutnak majd hozzá pénzükhöz, mint a miniszterek.

Kelet-Jeruzsálem, Háled Abu Arafát letartóztatásának helyszíne az izraeli-palesztin konfliktus legkényesebb pontja: a lakosság többsége palesztin, és a palesztinok reménye szerint ez lesz fővárosuk. Jeruzsálem jelenleg Izrael fővárosa, az izraeliek szerint oszthatatlan város. Izrael 1981-ben csatolta Kelet-Jeruzsálemet, ehhez a területhez való jogát nem ismeri el a nemzetközi közösség. (bbc/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS