2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izrael: aki elismeri a Hamász-kormányt, hozzájárul a radikalizmushoz

2006. április 04. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

Izrael sajnálattal fogadta kedden, hogy kínai meghívást kapott a Hamász vezette új palesztin kormány külügyminisztere, Mahmúd Zahar.

A palesztin politikus jövő hónap végén esedékes pekingi útjáról azt követően számolt be, hogy Gázában tárgyalt Jang Vej-kuóval, a palesztin területeken Kínát képviselő diplomatával. Több ország közölte: őrizkedik attól, hogy kapcsolatot tartson a múlt héten beiktatott Hamász-kormánnyal, mert a radikális mozgalom nem hajlandó elismerni Izraelt és lemondani az erőszakról. Ennek ellenére Mahmúd Zahar már több arab országtól kapott meghívást, köztük Egyiptomtól, amelyet a jövő héten keres fel. A kínai látogatás lesz a palesztin diplomácia vezetőjének első útja egy nem arab államba.

Mark Regev, az izraeli külügyminisztérium szóvivője kedden kijelentette: bárki, aki elismeri a Hamász vezette palesztin kormányt anélkül, hogy a radikális mozgalom magáévá tenné a nemzetközi mozgalomnak Izrael elismerését tartalmazó követelését, maga is hozzájárul a radikális eszmékhez. Hozzátette: amennyiben a Hamászt anélkül ismerik el, hogy módosítaná álláspontját, nincs remény radikalizmusának mérséklésére. (mti)
kgd \ kvz

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS