2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saron állapota stabil, de továbbra is súlyos

2006. január 05. 12:24, utolsó frissítés: 12:29

A csütörtök hajnalban folytatódott, összesen mintegy hétórás műtéttel elállították a vérzést Ariel Saron agyában, és az izraeli kormányfőt az idegsebészeti intenzív osztályra szállították át – közölte a jeruzsálemi Hadassza kórház igazgatója a Saronon végrehajtott komputertomográfiai vizsgálat után.

A miniszterelnök életfunkciói stabilak, de állapotát a kórház vezetője csütörtök délelőtt továbbra is súlyosnak nevezte, és nem nyilatkozott arról, hogy Saron mennyire károsodott a szerdán este kapott súlyos agyvérzéstől.
A műtét komplikációit vélhetően azok a vérhígító gyógyszerek okozták, amelyeket Saron a december 18-i enyhébb agyvérzés után kapott. Az sem kizárt, hogy az újabb agyvérzés is összefüggött a gyógyszerekkel.

A kórház idegsebészei szerint nem valószínű, hogy Saron teljesen felépül, és a kormányfő közeli munkatársai is erre készülnek. Egy magát megnevezni nem kívánó izraeli miniszter szerint "egyértelmű, hogy Saron nem fog többé kormányfőként szolgálni". Ezt erősítette meg egy ausztrál idegsebész is, aki szerint a műtétek hosszú időtartama is erre utal, továbbá Saron esélyeit előrehaladott kora, 77 éve is rontja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS