2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

3 millió dollár kenőpénzt kapott Saron családja?

2006. január 04. 12:51, utolsó frissítés: 12:51

A rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy Ariel Saron izraeli kormányfő családja 3 millió dollár kenőpénzt kapott egy osztrák üzletembertől illegális kampánypénz részeként – jelentette kedden a Channel 10 izraeli televízió.

A televízió bemutatott egy dokumentumot, amit közlése szerint a rendőrség foglalt le egy izraeli családtól, s mint vesztegetési bizonyítékot átadott a bíróságnak. Az izraeli miniszterelnök egyik tanácsadója nem volt hajlandó kommentálni a jelentést. "Nem illetékes, hanem egy riporter állítja ezt. Mióta kell nekem a Channel 10 riporterének találgatásaira válaszolnom?" – mondta.

Ariel Saron új pártja, a Kadima (Előre) élén újraválasztásáért küzd a márciusi parlamenti választásokon. Az izraeli kormányfő magasan vezet a közvélemény-kutatásokban annak ellenére, hogy a választópolgárok nagy száma úgy véli: Saron és családja is korrupt.

A riportot azon a napon sugározták, amikor Saron fia, Omri lemondott parlamenti mandátumáról az ellene indult bírósági eljárás miatt, amely a Channel 10 által is említett 1999-es választási pénzekhez kötődik.

Omri Saron ellen tavaly augusztusban emeltek vádat az izraeli választási törvény megsértése, csalás, hamis tanúzás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt. A vád szerint apja egyik fő politikai tanácsadójaként fiktív cégeket hozott létre Ariel Saronnak a Likud elnöki tisztsége elnyeréséért indított 1999-es kampánya finanszírozására. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS